Habfit
Groene dynamische letter H met daarna het woord Habfit
+31 623902366 Parnassusweg 126, 1076 AS Amsterdam Mon - Sat 8.00 - 18.00, Sunday CLOSED
Follow Us

20220916_151219

In Nederland geeft ongeveer 1 op de 6 werknemers aan last te hebben van burn-outklachten (blijkt uit dit onderzoek van TNO), wat kan leiden tot verzuim en zelfs langdurige arbeidsongeschiktheid. Door deze reden kun je als werkgever tegenwoordig de verantwoording in de vitaliteit van jouw personeel niet meer links laten liggen. Maar hoe pak je dit als werkgever op een efficiënte en duurzame manier aan, waarbij zoveel mogelijk medewerkers bereikt en gesupport worden?

Als organisatie wil je graag succesvol zijn. De ambitie is dan ook dat jouw mensen gemotiveerd hun werk uitvoeren, hiervoor moeten zij zo fit en vitaal mogelijk zijn. 

Wij zorgen ervoor dat we de vitaliteit binnen jouw bedrijf vergroten door middel van bewustwording en intrinsieke motivatie prikkeling zodat je werknemer meer connectie voelt met de organisatie wat zorgt voor meer verantwoordelijkheid en inzet.

Wat is vitaliteit?

De gezondheid, energie en veerkracht van medewerkers en de organisatie als geheel.

Waarom vitaliteit op de werkvloer?

Op de werkvloer wordt vitaliteit steeds belangrijker. Medewerkers hebben voortdurend te maken met veranderingen en uitdagingen in zowel hun persoonlijke als professionele leven. Verschillende levensfases kunnen leiden tot mentale klachten en stress.

Het is daarom van belang om aan de weerbaarheid en het welzijn van medewerkers te werken, zodat zij zich staande kunnen houden. Een medewerker kan immers niet optimaal presteren als hij of zij continu onder spanning staat. Het verminderen van stress en het bevorderen van vitaliteit op de werkvloer kan leiden tot een gezonde en prettige werkomgeving, waarin medewerkers zich gewaardeerd voelen en beter in staat zijn om hun werk uit te voeren.

Een vitaal persoon zit ten slotte lekkerder in zijn vel, is een leukere collega, is productiever en verzuimt minder. 

Het verbeteren van de vitaliteit van medewerkers kan leiden tot:

  • Betere werkprestaties.
  • Verhoogde productiviteit.
  • Verbeterde werksfeer.
  • Meer energie en plezier in het werk.
  • Meer betrokkenheid.
  • Meer weerbaarheid.
  • Minder verzuim, waardoor je als organisatie aanzienlijk kosten bespaart.
Duurzame inzetbaarheid model, preventief onderhoud voor de werkende mens

Wil je ook meer te weten komen over de vitaliteit van jouw werknemers?

Wij voeren graag een preventief onderzoek uit om inzicht te krijgen in de algehele vitaliteit, gezondheid, en inzetbaarheid. Dit is een mooie eerste stap in het creëren van vitale medewerkers, want zoals het spreekwoord luid: Voorkomen is beter dan genezen.

Door preventief aan het werk te gaan, kunnen eventuele gezondheidsproblemen tijdig worden opgespoord en aangepakt.

Zo kun je als werkgever bijdragen aan een gezonde en duurzame werkomgeving, waarin medewerkers zich gesteund voelen en beter in staat zijn om hun werk uit te voeren.

Bekijk hier onze blog voor meer informatie over de beschrijving van cases over duurzame inzetbaarheid en de mindset die nodig is voor organisaties.

Onze diensten:

We bieden op maat gemaakte diensten om de vitaliteit van jouw bedrijf te vergroten, waaronder: fysiologische en psychologische coaching, workshops, sportactiviteiten en presentaties over voeding, stressmanagement, beweging en ergonomie. We adviseren en begeleiden ook bij de implementatie van gezonde werkplekken en werkmethoden. Ook organiseren wij een vitaliteitsweek met verschillende soorten activiteiten. Ongeacht de grootte van jouw bedrijf, kunnen we helpen om de vitaliteit van jouw medewerkers te verbeteren en daarmee het succes van jouw bedrijf te vergroten.

“Een fantastische week vol energie, gezondheid en welzijn hebben we mogen beleven samen met Asito!”

Vitaliteitsweek & Asito Mobiliteit.
In april 2023 hebben wij een week georganiseerd waarin we alle medewerkers van Asito Mobiliteit in het zonnetje hebben mogen zetten. Daarin hebben wij alles uit handen genomen voor de organisatie en was het doel om bewustzijn te verhogen omtrent hun eigen vitaliteit. Zoals te zien is in deze aftermovie is dat meer dan gelukt.

Logo Asito

Deze klanten waren je voor, wordt jij de volgende?